Digital vandmærke teknologi er en meget omtalt innovation, men hvad er et digitalt vandmærke helt præcis, og hvilke eksempler kan nævnes på deres brugbarhed?

Digitale vandmærker(Digimarc) kan anvendes på næsten alle objekter eller medier. De forbinder produktemballage, print eller lyd til interaktivt onlineindhold, når de scannes med en aktiveret enhed. Disse vandmærker kan være åbenlyse eller skjulte, afhængigt af applikationen, og læses blandt andet af mobile enheder, computere, inspektionssystemkameraer, detailscannere.

Eksempler på brug af digitale vandmærker(Digimarc) inkluderer:

Serialiseret emballage

Digitale vandmærker(Digimarc) kan indeholde serialiserede data. Når det føjes til emballage, giver dette mulighed for større produktsporbarhed på tværs af den globale forsyningskæde. Forbrugermærker og fødevareproducenter kan drage fordel af risikoreduktion og realtidsindsigt i produktplaceringer såsom varehuse eller distributionscentre.

Brand beskyttelse

Åbenlyse eller skjulte digitale vandmærker(Digimarc) kan tilføjes til produkter, emballage og etiketter samt produktbilleder. Ved at bruge digitale vandmærker(Digimarc) kan mærker identificere og gribe ind over for forfalskede produkter, som skader deres brands omdømme eller sætter forbrugernes sikkerhed i fare.

Kommercielt tryk

Forbrugermærker kan få fordele af forbrugerengagement ved at tilføje digitalt vandmærke til print. Statiske trykte medier, såsom brochurer, plakater, skilte og print i hjemmet og i butikken, kan omdannes til dynamiske interaktive POS-materialer (point-of-sale). Dette skaber en omnichannel-oplevelse for forbrugerne ved problemfrit at integrere fysisk og digitalt indhold.

Bæredygtighed

Digitale vandmærker(Digimarc) på produktemballage har potentiale til at forbedre sorteringen på plastaffaldsanlæg og forhindre en stor procentdel af plasten i at ende på lossepladser. Plast, der kan genanvendes, har højere succesfulde sorteringsgrader. Plastsorteringsscannere hjælper mærker med at blive mere bæredygtige og nå deres forpligtelser med hensyn til samfundsansvar. Projektet HolyGrail 2.0 plastoparbejdningsoperation er i øjeblikket banebrydende i brugen af digitale vandmærker(Digimarc) til en cirkulær økonomi.

Digitale billeder og dokumenter

Digital billedvandmærkning og dokumentvandmærkning kan hjælpe virksomheder med at identificere uautoriseret brug af digitale aktiver. Når digital vandmærkning kombineres med andre teknologier, er det muligt at spore følsomme billed- og dokumentlæk til kilden. Digitale vandmærker(Digimarc) giver brandet mulighed for at holde kontrol over, hvor digitale brandaktiver bliver brugt og stoppe uønskede distributioner.

Lyd

Digitale lydvandmærker kan integreres direkte i lydfiler for at identificere og vedligeholde vigtige metadata og skelne mellem individuelle versioner af det samme lydindhold. Når det kombineres med blockchain-teknologi, kan det være en metode til at identificere indehavere af musikrettigheder.

Digitale vandmærker(Digimarc) er på forsøgsstadiet i øjeblikket, men hos NovaPrint holder vi øje med udviklingen, så vi kan være på forkant og tilbyde denne teknologi på sigt.


Translate »